Светът е голям, пъстър и красив, изпълнен с интересни личности, нови приятели, хора, които навлизат в живота ни, за да донесат усмивки. Повечето от нас имат колеги приятели, семейства от други държави и често ни се иска да можем да им споделим за нашата страна и традиции. 'Кутия от България - За чужденци' е перфектният начин да направим това като изпратим мил подарък, зареден с българщина и автентичност. Всеки предмет в кутията идва с информация на английски език, за да може получателят да се потопи в историята на предмета и да разбере обичаят, свързан с него.

Цена: 65.00 лв

Кутия от България - За Чужденци

Цена: 65.00 лв

Какво ще откриете в кутията?

Aроматна свещ с етерично розово масло

Aроматна свещ с етерично розово масло

Розата винаги е била символ на красота и магия, символ на България. Поради тази причина чрез тази ръчно-изработена ароматна свещ с етерично розово масло ще имате възможността да затворите очи, да поемете дълбоко дъх и да усетите аромата на красивата Розова Долина. Разположена между Стара Планина и Средна Гора, долината е покрита с Роза Дамасцена всяка година между Май и Юни.

Роза Дамасцена се отглежда тук от векове, а днес България е най-големият производител на розово масло в света. Ако се озовеш в България през юни, трябва непременно да посетиш ‘Фестивала на розата’ в Розовата Долина. Фестивалът предлага интересни преживявания за туристи като ритуали по бране на рози в различно село всеки уикенд.

Пътеводител

В кутията също ще откриеш пътеводител за България на английски език. Той предоставя на всеки гост упътвания да красиви и интересни места, информация за българските история, език, традиции, както и кухня и най-добрите ресторанти.

Пътеводител
Чорапи с шевица

Чорапи с шевица

Веселите чорапи винаги са добра идея, а когато са с българска шевица са сигнал за вкус на ценители. Българската шевица е била вплитана и втъкавана в историята и духа на нашия народ в продължение на векове, за да може днес да бъде извор на сила и вдъхновение. Тези красиви чорапи (в бяло за дамите и в черно за господата) ще бъдат Вашия талисман на българщина и модерен стил.

Българска козметика

Българската природа ражда великолепни натурални суровини, които козметичните майстори умело превръщат в качествени продукти за грижа на тялото. Безбройните билки, българската роза, лавандулата се превръщат в прекрасни продукти, подходящи за всеки тип кожа. В тази кутия ще откриете натурален крем за лице, зареден със силата на българските билки и природа.

Българска козметика
Сувенирна чаша

Сувенирна чаша

За всеки, който започва деня с кафе или чай, тази сувенирна чаша с мотиви от България, ще създаде прекрасен спомен за любимо място. Изображенията на известни български забележителности носят духа на любимите нашенски кътчета.

Сувенир от България

В тази кутия ще откриете и красив тирбушон, изпъстрен с мотиви от българска шевица. Перфектният подарък за всички любители на виното и ценители на българската култура.

Сувенир от България